In 2012 hebben wij onze eerste Kerry Hill schapen gekocht: 2 stamboek ooilammeren. Het jaar daarop hebben wij een mooie ram gekocht. Hiermee ging onze schapenfokkerij echt van start! In de jaren die daarop volgden, hebben wij diverse lammeren verkocht. Enkele mooie lammeren hadden we zelf aangehouden. Op deze manier hebben wij onze kudde langzaamaan vergroot. Op dit moment hebben wij 4 ooien en een ram. 

Onze schapen voldoen uiteraard aan de eisen van het stamboek. Wij selecteren op grote, ruime schapen. Met daarbij een perfecte aftekening, want dat maakt toch de Kerry Hill ! De ooien zijn mede geselecteerd op hoge melkproductie, zodat de lammeren een goede start hebben. De lammeren eten van jongs af aan brokken, hierdoor kunnen de lammeren zich maximaal ontwikkelen tot grote en robuuste dieren.

Omdat we sinds 2019 officieel een zwoegervrij status hebben, kunnen we nu ook meedoen met de keuring. Ook hebben we alle aangekochte dieren geselecteerd op ongevoeligheid voor scrapie, ook wel ARR/ARR genoemd. Alle dieren hebben dus het genotype ARR/ARR.

Neem ook eens een kijkje op de site van de rasvereniging: http://www.kerryhillvereniging.com/