In 2012 hebben wij onze eerste Kerry Hill schapen gekocht: 2 stamboek ooilammeren. Het jaar daarop hebben wij een mooie ram gekocht. Hiermee ging onze schapenfokkerij echt van start! In de jaren die daarop volgden, hebben wij diverse lammeren verkocht. Enkele mooie lammeren hadden we zelf aangehouden. Op deze manier hebben wij onze kudde langzaamaan vergroot. Op dit moment hebben wij 4 ooien en een ram, ons streven is zo’n 7 ooien en mogelijk 2 rammen. 

Onze schapen voldoen uiteraard aan de eisen van het stamboek. Wij selecteren op grote, ruime schapen. Met daarbij een perfecte aftekening, want dat maakt toch de Kerry Hill ! De ooien zijn mede geselecteerd op hoge melkproductie, zodat de lammeren een goede start hebben. De lammeren eten van jongs af aan brokken, hierdoor kunnen de lammeren zich maximaal ontwikkelen tot grote en robuuste dieren.

Een unieke eigenschap van onze Kerry Hill schapen is de goede socialisering. Wij steken van jongs af aan heel veel tijd in het mak van onze lammeren. Hierdoor zijn al onze dieren zeer rustig en mak. Dit maakt de omgang met de schapen zoveel relaxter, en geeft het houden van Kerry Hills nog meer plezier. Wij zijn de enige Kerry Hill fokker in Nederland die zoveel tijd en energie steekt in het socialiseren! Laat u verrassen en kom eens langs om dit gemak te ervaren. 

Omdat we sinds 2019 officieel een zwoegervrij status hebben, kunnen we nu ook meedoen met de keuring. Ook hebben we alle aangekochte dieren geselecteerd op ongevoeligheid voor scrapie, ook wel ARR/ARR genoemd. Alle dieren hebben dus het genotype ARR/ARR.

Ook dit jaar doen we weer mee aan de keuring, op 24 september.

Neem ook eens een kijkje op de site van de rasvereniging: kerryhillvereniging.nl